Naturim op de Biobeurs

  • Op donderdag 18 januari verzorg ik een workshop “Omschakelen naar biologische akkerbouw en groenteteelt” op de Biobeurs. Dit is workshop 37, zaal Dexter 28. Tijd 10:30-11:30u. Tijdens deze workshop vertelt omschakelaar Arthur Blijdorp uit Luttelgeest over zijn omschakeling naar bio. Komend jaar heeft Blijdorp zijn eerste biologische teelt. Ik vul het verhaal van Arthur aan met mijn visie op omschakelen, de markt en de biologische werkwijze.
  • Op donderdag 18 januari ben ik voor Neutkens betrokken bij de workshop “Het biologisch landbouwbedrijf als veilig honk voor insecten”: workshop 39, zaal Dexter 28. Tijd 15:30-16:30u. Deze workshop is samen met Karin Albers van Naturio, een autoriteit op dit gebied. Helaas is er sprake van een dramatische daling van de insectenstand. In de workshop gaan we in op de vraag: Waarom zou u insectenvriendelijker gaan boeren?  En vooral ook hoe!

Cursussen komende periode

  • Cursus succesvol toepassen van Niet Kerende Grondbewerking op 26 januari (Lelystad) Deze cursus is zowel voor gangbare als voor biologische telers. De cursus gaat over het praktisch uitvoeren van NKG in akkerbouw en groenteteelt. Na de cursus weten de deelnemers wat wel en niet werkt bij NKG. Er wordt een bezoek gebracht aan een NKG bedrijf. Meer informatie vindt u hier
  • De oriëntatie cursus biologische landbouw (5 cursusdagen) start weer op 25 januari. De cursus voor mensen die zich willen oriënteren op omschakeling of willen gaan omschakelen. De cursus vindt plaats in de Flevopolder. Meer informatie vindt u hier

Afbeeldingen: Zweefvlieg op duizendblad en prachtige bodemstructuur bij NKG